4 μύθοι της υγιεινής διατροφής

Τρωμε

Υπάρχουν αρκετοί διατροφικοί μύθοι και για όλες τις διατροφικές επιλογές. Εμείς σου βρήκαμε τους 4 μύθους του healthy eating.

-Η σαλάτα είναι η πιο υγιεινή επιλογή: Εδώ η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση. Σίγουρα η σαλάτα είναι πάντα η πιο υγιεινή λύση όταν τρως έξω, αν όμως έχει dressing, αλλαντικά, τυριά κλπ, τότε σίγουρα δεν κάνει καλό και δεν είναι κάτι υγιεινό.

-Οι υδατάνθρακες κάνουν κακό: Ένας από τους μεγαλύτερους διατροφικούς μύθους εκεί έξω. Οι υδατάνθρακες σε γεμίζουν ενέργεια και σε βοηθάνε να ανταπεξέλθεις σε μία δύσκολη μέρα ή σε μία έντονη άσκηση. Είναι ο κινητήρας του οργανισμού, οπότε όχι, ο κάθε υδατάνθρακας δεν είναι ένοχος. Αντί για τους κατεργασμένους , όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά και τα μπισκότα, προτίμησε το ψωμί ολικής άλεσης, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα φασόλια και τους ξηρούς καρπούς.

-Η σοκολάτα δεν κάνει καλό: Η λευκή σοκολάτα σίγουρα δεν σου κάνει καλό, όμως η μαύρη σοκολάτα είναι άκρως ωφέλιμη καθώς περιέχει φλαβανόλες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των ορμονών του στρες.

-Τα λιπαρά είναι βλαβερά: Τα κακά και κορεσμένα λιπαρά είναι ό,τι χειρότερο για το σώμα σου, όμως υπάρχουν και τα καλά λιπαρά που περιέχονται στο ελαιόλαδο, στους σπόρους, τους ξηρούς καρπούς, το αβοκάντο, και είναι σημαντικά καθώς βοηθάνε το στομάχι σου να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά της τροφής.

Τατιάνα Τζινιώλη
Τατιάνα Τζινιώλη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES