Ο κουραμπιές Γιεσγιές ή αλλιώς αγάπα τον εαυτό σου

Διάβασμα

Ένα παιδικό βιβλίο με πρωταγωνιστή έναν κουραμπιέ.

Η Αυγή Βάγια περιγράφοντας ένα “σιροπιαστό απόγευμα” κατά τη διάρκεια ενός ακόμη “ζαχαρένιου μήνα” μας μιλάει με τον πιο γλυκό τρόπο για τον αυτοσεβασμό και τη διαφορετικότητα. Ένα βιβλίο για την ομορφιά που κρύβει ο καθένας μέσα του. Για το πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας έτσι ακριβώς όπως είναι. Χωρίς εκπτώσεις αλλά και χωρίς υπερβολές.

Στις σελίδες του βιβλίου,  την εικονογράφηση τ0υ οποίου έχει κάνει ο Γιώργος Σγουρός, παρακολουθούμε τις ανησυχίες του πιο γλυκού πρωταγωνιστή… ενός κουραμπιέ. Διαβάζουμε για έναν κουραμπιέ που λέει σε όλα ναι. Έναν κουραμπιέ που θέλει να διαφέρει γιατί έχει μείνει καιρό στο ράφι του ζαχαροπλαστείου και αισθάνεται ότι δεν είναι χρήσιμος πια, ότι δεν γίνεται αποδεκτός. Έναν κουραμπιέ που δεν αγαπάει τον εαυτό του όπως πραγματικά είναι και κάνει τα πάντα για να τον αλλάξει. Μέχρι που οι φίλοι του, τα εκλεράκια, το γαλακτομπούρεκο και τα τρουφάκια θα του μιλήσουν με ειλικρίνεια και θα τον βοηθήσουν να γίνει πάλι ο γνωστός μοσχομυριστός κουραμπιές.

Σε αυτό το βιβλίο είναι τα απλά πράγματα που κάνουν τη διαφορά. Όχι τα περίπλοκα και τα περιζήτητα. 

Όταν το διαβασαμε στο σπίτι τα παιδιά μου είπαν πως αυτό το βιβλίο μιλάει και για το φόβο… αυτόν της μοναξιάς, αλλά και γι’ αυτόν το φόβο του να ξεχωρίζεις ή να είσαι λίγο διαφορετικός. Για τα παιδιά μου το βιβλίο μιλάει και για την ειλικρίνεια… αυτή με την οποία χρειάζεται να μιλάμε στους φίλους μας.

Ένα βιβλίο για μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά. Η Αυγή Βάγια περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τη ζωή του κουραμπιέ Γιεσγιές και ο Γιώργος Σγουρός με το μολύβι του του δίνει ζωή επάνω στο χαρτί…

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES