Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις είναι η συνείδηση της ανθρωπότητας”
Κόφι Αννάν, ΓΓ του ΟΗΕ

Με αυτό το σκεπτικό η Εριφύλη Γαλλή και η Σίσσυ Κλητοράκη ξεκίνησαν το δικό τους Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό. Ένα όραμα που πήρε “σάρκα και οστά” με το Kids Fair Collection…Ποιος ο σκοπός και πως μπορούμε να βοηθήσουμε; 

Οι ίδιες οι δημιουργοί της ΜΚΟ εξηγούν:

“Και ποιος δεν θυμάται την έξαψη ενός καινούριου ρούχου όταν ήταν μικρός; Τη μυρωδιά από το αφόρετο φουστάνι; Τα καινούρια παπούτσια που τοποθετούσαμε δίπλα από το κρεβάτι μας ευλαβικά πριν κοιμηθούμε; Τις πολυτελείς χαρτονένιες σακούλες, τις καλοτυπωμένες ετικέτες που δεν πετούσαμε, αλλά κρατούσαμε κι αυτές ως πολύτιμο δώρο;
Γιατί να μην μπορούν να αισθανθούν αυτή την άγρια χαρά όλα τα παιδιά;

Με αυτήν ακριβώς τη σκέψη φτιάξαμε την ΜΚΟ Kids Fair Collection. Δυο μαμάδες που ντύνουν τα παιδιά τους με ό,τι καλύτερο μπορούν, αλλά που θέλουν να βοηθήσουν να ντυθούν όσα πιο πολλά παιδιά γίνεται, ακόμα κι αν αυτά βρίσκονται σε ιδρύματα. Όχι με αποφόρια. Όχι με ρούχα και αξεσουάρ από δεύτερο χέρι. Αλλά με ολοκαίνουρια. Κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους. Με σχέδιο, με άποψη, με ποιότητα.”

Θέλετε να βοηθήσετε;

Δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε:
– Δωρίζοντας υφάσματα που σας έχουν περισσέψει είτε ως ιδιώτης είτε ως εταιρία.
– Χαρίζοντάς μας υλικά ραπτικής, φερμουάρ, κουμπιά, τρέσες, κορδέλες…
– Προσφέροντας την έμπνευσή σας αν είστε designer
– Ράβοντας αν έχετε σχετικές γνώσεις και ελεύθερο χρόνο
– Προσφέροντάς μας υλικά συσκευασίας, χαρτιά αφής, κορδέλες, χαρτιά περιτυλίγματος, χάρτινες τσάντες.
– Κοινοποιώντας την Kids Fair Collection σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους
– Ή απλά με δωρεά οποιουδήποτε χρηματικού ποσού. Ακόμα και μισό ευρώ φτάνει για να αγοραστεί ένα κουμπί που θα στολίσει ένα παιδικό μπουφάν.

Το πρώτο project στέφθηκε με επιτυχία. Ολοκαίνουργια bomber jackets, φούστες και μπλουζάκια παραδόθηκαν σε ένα από τα σπίτια του Χωριού SOS. Τα ρούχα ράφτηκαν εθελοντικά από επαγγελματία μοδίστρα υψηλής ραπτικής που θέλει να μείνει ανωνυμη σε σχέδια των μαθητών του Designer’s Club του σχολείου St Catherine’s υπό την επίβλεψη της καθητήτριας τους, αρχιτέκτονα Ηρώς Παγώνα.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα στο facebook 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES