Παιδικές παραστάσεις στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Guest Editors

Αυτόν τον Οκτώβριο το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη αναμένεται να γεμίσει με μελωδίες και εικόνες. Προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν από κοντά έναν δράκο, έναν κροκόδειλο, έναν διάσημο συνθέτη και φυσικά το κλειδί του … Σολ! Δύο εξαιρετικές και ευφάνταστες παιδικές παραστάσεις και αφηγήσεις που στο επίκεντρό τους θέτουν τη μουσική, μας περιμένουν τις επόμενες Κυριακές στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

 Δείτε αναλυτικά:

 Παιδικές Παραστάσεις και Αφηγήσεις

  • Ο Κώδικας του κοντού δράκου

Ένας σοφός δράκος με δυνατά φτερά, μια κροκόδειλος, που όλο σκέφτεται το φαγητό, και τα δύο αδέλφια της, το καθένα με το δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα. Όλα κυλούν ήρεμα και ωραία, στο ποτάμι που ζουν, όταν ξαφνικά ο δράκος σκοντάφτει πάνω σε ένα παλιό σεντούκι. Τι να κρύβει άραγε; Με ποιον τρόπο αυτό το σεντούκι μπορεί να αλλάξει τη ζωή τους;

Μια θεατρική παράσταση που θα ψυχαγωγήσει τα παιδιά, ενώ παράλληλα, θα τα φέρει σε μια πρώτη επαφή με τον κώδικα της ευρωπαϊκής μουσικής. Πάνω από όλα όμως, ένα θεατρικό έργο που θα τα βοηθήσει να καταλάβουν πως, όταν οι άνθρωποι δείχνουν αλληλεγγύη και συνεργάζονται μεταξύ τους, μπορούν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο και να ζήσουν μια ευτυχισμένη ζωή!

Κείμενο: Παναγιώτης Τσιρίδης

Σκηνοθεσία: Μαριάνθη Φωτάκη

Απευθύνεται σε: παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω

Ημερομηνία: 15 Οκτωβρίου, 26 Νοεμβρίου 2017

Ώρα: 12:00 – 13:00

Κόστος συμμετοχής: 10€

 

  • Εκλάπη το κλειδί του Σολ 

Το «Εκλάπη το κλειδί του Σολ» μετά από τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων της προηγούμενης χρονιάς στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη και στην ευρύτερη ελληνική επικράτεια, επιστρέφει από τον Οκτώβρη του 2017 στον τόπο του… θεάματος!

Όλα αρχίζουν όταν ο διάσημος συνθέτης Κούλης Σαμπάχ μετακομίζει στην περιοχή του Πενταγράμμου για να συνθέσει το νέο του μουσικό έργο και ξαφνικά εξαφανίζεται… το κλειδί του Σολ!!

Ένα μουσικό «θρίλερ» για παιδιά από έξι ετών. Ένα κωμικό κονσέρτο για ένα μεγάλο πιάνο με ουρά και ορχήστρα τους θεατές που, συμμετέχοντας στην επίλυση του διασκεδαστικού μυστηρίου, ανακαλύπτουν τον θαυμαστό κόσμο της μουσικής και του θεάτρου!

Το κείμενο έγραψε η Αιμιλία Βασιλακάκη, βραβευμένη από τα Κρατικά Θεατρικά Βραβεία του 2012 για το έργο της «Πριγκιπική Γυμναστική» υπεύθυνη και για το λιμπρέτο των «Καρμενσίτας» που έγραψε το 2015 για την παιδική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Οι πρωτότυπες μελωδίες, τα τραγούδια αλλά και το εικαστικό περιβάλλον φέρουν την υπογραφή του Νικόλα Σαλίγκαρου, ενώ τους φωτισμούς έκανε ο Βασίλης Κλωτσοτήρας. Στο πιάνο συνοδεύει ερμηνεύοντας διάσημους συνθέτες ο Κώστας Κακούρης, ενώ στη σκηνή αυτοσχεδιάζουν οργανωμένα η Έλενα Λαρίου και η Αιμιλία Βασιλακάκη.

Απευθύνεται σε: παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω

Ημερομηνία:15, 22 Οκτωβρίου, 5, 12, Νοεμβρίου, 3 Δεκεμβρίου 2017

         Ώρα: 15:00 – 16:00

Κόστος συμμετοχής: 10€

 Πληροφορίες – Κρατήσεις: : 210-3611206, (εσωτ. 1042)

       μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά 10:00-17:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η σχετική αίτηση, να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: education@thf.gr ή με fax: 210-3611380, καθώς και να έχει γίνει προαγορά.

Μαρία Σπυροπούλου
Μαρία Σπυροπούλου
Out & About
ABOUT EDITOR
ALL ARTICLES