Το χαρακτηριστικό στο πρόσωπο που βρίσκουν πιο όμορφο άνδρες και γυναίκες

Υγεία

4moms team , 06-10-2017

Το χαρακτηριστικό που «κερδίζει» έναν άνδρα και μία γυναίκα εξίσου, είναι τα μάτια. Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Evolution and Human Behaviour, αποκαλύπτει πως τα μάτια είναι εκείνο που κεντρίζει πρώτο το ενδιαφέρον σε άνδρες και γυναίκες.

Οι περισσότερες μελέτες που έχουν γίνει μέχρι τώρα σχετικά με την ομορφιά έχουν εστιάσει στη συμμετρία ή στη μοναδικότητα των χαρακτηριστικών του προσώπου. Αυτή τη φορά, οι ερευνητές ζήτησαν από εθελοντές να κρίνουν πόσο όμορφο είναι ένα πρόσωπο με βάση μεμονωμένα χαρακτηριστικά όπως τα μάτια, η μύτη, τα χείλη και τα μαλλιά. Οι συμμετέχοντες  είδαν έγχρωμες φωτογραφίες 32 αντρών και 32 γυναικών νεαρής ηλικίας και έπρεπε στη συνέχεια να βαθμολογήσουν το κάθε χαρακτηριστικό του προσώπου. Καμία από τις φωτογραφίες δεν περιλάμβανε μακιγιάζ, γένια ή μούσια, κοσμήματα ή άλλα αξεσουάρ, ώστε η αξιολόγηση των συμμετεχόντων να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική.

Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων οδήγησαν τους στα εξής συμπεράσματα:

– Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη σημασία στα μάτια και στα μαλλιά και λιγότερη στη μύτη και στα χείλη όταν κοιτάζουν ένα γυναικείο ή ένα αντρικό πρόσωπο αντίστοιχα. Επίσης, οι άντρες δίνουν σημασία γενικώς στο πρόσωπο ενός ανθρώπου του αντίθετου φύλου ενώ οι γυναίκες όχι.

– Όταν κοιτάζουν ένα πρόσωπο του ίδιου φύλου, οι γυναίκες εστιάζουν περισσότερο στα μάτια και στα μαλλιά και όχι τόσο στη μύτη ή σε ολόκληρο το πρόσωπο, ενώ οι άντρες εστιάζουν στα μάτια και στα μαλλιά και θεωρούν ασήμαντα τα χείλη και τη μύτη.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES