Οι γυναίκες χάνουν πιο γρήγορα το ενδιαφέρον τους για σεξ απ’ ότι οι άνδρες

Γυναικα

4moms team , 02-10-2017

Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες χάνουν το ενδιαφέρον τους για το σεξ μετά από κάποιο διάστημα μόνιμης σχέσης, αν και για τις γυναίκες η απώλεια σεξουαλικού ενδιαφέροντος είναι πολύ πιο συχνό φαινόμενο, δείχνει μια νέα βρετανική έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση BMJ Open.

Τα νέα ευρήματα δείχνουν πως οι γυναίκες έχουν υπερδιπλάσιες πιθανότητες απ ότι οι άνδρες να χάσουν το ενδιαφέρον τους για σεξ.

Για τους άνδρες, η ηλικία που εκδηλώνεται αυτή η έλλειψη ενδιαφέροντος είναι κυρίως μεταξύ 35-44 ετών, ενώ για τις γυναίκες μεταξύ 55-64 ετών.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Σίνθια Γκράχαμ του Κέντρου Ερευνών Σεξουαλικής Υγείας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα αφού ανέλυσαν τις απόψεις περίπου 5.000 ανδρών και 6.700 γυναικών.

Μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, η συναισθηματική αποξένωση του ζευγαριού, αλλά και η παρουσία μικρών παιδιών στο σπίτι παίζουν σημαντικό ρόλο στην απώλεια ενδιαφέροντος για το σεξ, ιδίως για τις γυναίκες. Οι ερευνητές τόνισαν ότι αυτή η απώλεια δεν πρέπει να θεωρείται ως κάτι αφύσικο.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES