Το ποδήλατο στην πόλη θα μπορούσε να είναι η πιο λογική επιλογή για τις μετακινήσεις όλης της οικογένεια. Πολλοί Αθηναίοι και όχι μόνο επιλέγουν το ποδήλατο για την καθημερινές τους κοντινές μετακινήσεις γιατί συνδυάζει την άθληση με την διασκέδαση.  Θα σκεφτείτε ότι δεν είναι η ιδανική μετακίνηση για μια μαμά, αλλά αυτό ίσως είναι ώρα να αλλάξει. Πολλοί Δήμοι έχουν δημιουργήσει ποδηλατόδρομους για να βοηθήσουν τους ποδηλάτες. Σκεφτείτε πόσο ωραία θα είναι να πηγαίνετε ποδηλατώντας μαζί με το παιδί το πρωί στο σχολείο και να επιστρέφετε το μεσημέρι μαζί.

Η ποδηλασία προσφέρει σημαντικά οφέλη στην ζωή και την καθημερινότητα μας σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς. Πάνω απ’ όλα στην υγεία μας. Είναι αναρίθμητα τα ωφέλη στον οργανισμό μας. Εκτός ότι δυναμώνει και ενισχύει το μυϊκό μας σύστημα, βελτιώνει το καρδιοαναπνευστικό και ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Είναι μια πιο οικολογική και οικονομική μετακίνηση. Προωθεί ένα περιβάλλον πιο καθαρό, πιο υγιεινό και πιο ποιοτικό.

Το ποδήλατο είναι μια πολύ καλή μορφή γυμναστικής και όταν γίνεται καθημερινά μας βοηθά να διατηρούμε καταπληκτικά την φυσική μας κατάσταση.

Και να μην ξεχνάμε το πιο σημαντικό!

Εκτός απο την σωματική επίδραση που έχει το ποδήλατο, συμβάλλει πάρα πολύ στην ψυχική υγεία, στην ισορροπία και την καταπολέμηση του στρες. Η καθημερινή μας βόλτας μας αναζωογονεί.

Βάλτε ένα ωραίο καλαθάκι για τα ψώνια της ημέρας και καλές βόλτες!

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES