Ο παράγοντας που καθορίζει τη συχνότητα του σεξ με τον σύντροφό μας

Υγεία

4moms team , 07-09-2017

Μία μελέτη του Ινστιτούτου Kinsey του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα των ΗΠΑ, έρχεται να «ρίξει στο φως» και να βρει τον παράγοντα που καθορίζει τη συχνότητα που κανει σεξ ένα ζευγάρι.

Σύμφωνα με μελέτη, η βιολογική ηλικία αλλά και η ηλικία που νιώθει κάποιος, αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα στο πόσο συχνά κάνει σεξ.

Οι ερευνητές εξέτασαν τη σχέση των δύο παραγόντων σε μία έρευνα 10 ετών, ζητώντας από 1.200 μεσήλικες και ηλικιωμένους να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τη συχνότητα των συνευρέσεων, την ποιότητα του σεξ, το γενικότερο ενδιαφέρον τους για το σεξ κλπ.

Για να καθορίσουν την υποκειμενική ηλικία (δηλαδή τη διαφορά μεταξύ της χρονολογικής ηλικίας των συμμετεχόντων και της ηλικίας που αισθάνονται), έθεσαν την απλή ερώτηση: «Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι είναι μεγαλύτεροι ή νεότεροι από ό, τι είναι στην πραγματικότητα. Ποια ηλικία νιώθετε ότι έχετε τις περισσότερες φορές;». Η έρευνα λοιπόν, έδειξε ότι όλα εξαρτώνται από τη στάση ζωής του ατόμου.

Όσοι ανέφεραν πως αισθάνονται μεγαλύτεροι από την πραγματική τους ηλικία, ενδιαφέρονταν λιγότερο για το σεξ και θεωρούσαν ότι έκαναν χειρότερης ποιότητας σεξ. Εκείνοι που έκαναν συχνά σεξ στην αρχή της μελέτης, έκαναν περισσότερο σεξ 10 χρόνια μετά. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι οι συνήθειες του παρόντος επηρεάζουν τις μελλοντικές.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Sex Research.

 

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES