Η πιο γρήγορη και νόστιμη γιαουρτόπιτα

Μαγειρευουμε

4moms team , 01-09-2017

 

Ούτε καν μίξερ δεν θα χρειαστείτε για αυτή την πανεύκολη γιαουρτόπιτα, η οποία θυμίζει τσίζκεϊκ ή ψητή κρέμα φλαν.

ΥΛΙΚΑ
 
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. γιαούρτι αγελάδας στραγγιστό με 10% λιπαρά
  • 50 γρ. μέλι
  • 10 γρ. κορν φλάουρ (1 γεμάτη κ.σ.)
  • γλυκό του κουταλιού βύσσινο για το σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να ενωθούν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. επάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου και τυλίγουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου γύρω από αυτό ώστε να δημιουργηθεί μια βάση. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα της πίτας και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά (δεν θα πάρει ιδιαίτερο χρώμα). Για να ξεφορμάρουμε περνάμε προσεχτικά τη λάμα ενός μαχαιριού ανάμεσα στην πίτα και το τσέρκι. Αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Μερίδες: 8-10, Προετοιμασία: 10΄, Ψήσιμο: 20΄

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES