Περισσότερο ζουν οι γυναίκες που αποκτούν παιδί μετά τα 30

Υγεία

4moms team , 28-08-2017

Μία νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Κοΐμπρα της Πορτογαλίας, αναφέρει πως οι γυναίκες που κάνουν παιδί μετά τα 30, ζουν περισσότερο.

Η έρευνα συνέκρινε το προσδόκιμο ζωής των μητέρων στις ευρωπαϊκές χώρες: οι γυναίκες που έγιναν μητέρες αργότερα στη ζωή τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο από όσες έγιναν μητέρες στην εφηβεία ή στη δεκαετία των 20, σύμφωνα με δημοσίευμα στο περιοδικό Public Health.

«Το πιο σχετικό αποτέλεσμα δείχνει ότι οι γυναίκες τείνουν να ζουν περισσότερο, όσο μεγαλύτερες είναι, όταν μένουν έγκυες στο πρώτο τους παιδί», ανέφεραν οι επιστήμονες. Aν και αυτό καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, οι επιστήμονες συμπληρώνουν πως «Ο πιο εκπληκτικός παράγοντας είναι η ηλικία των γυναικών όταν μένουν έγκυες, γεγονός που μπορεί να συστήσει την προώθηση της εγκυμοσύνης στη δεκαετία των 30 ετών».

Επίσης, μία δεύτερη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Menopause, διαπίστωσε και αυτή με τη σειρά της πως οι μητέρες που απέκτησαν παιδί σε ηλικία 33 ετών ή αργότερα ήταν τρεις φορές περισσότερο πιθανό να έχουν ορισμένους δείκτες DNA για μακροβιότητα από τις μητέρες που γέννησαν νεότερες. Αλλά καμία μελέτη δεν παρείχε μια εξήγηση για το γιατί οι μεγαλύτερες μητέρες μπορεί να ζουν περισσότερο.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES