Σαλάτα σπανακόπιτα

Μαγειρευουμε

4moms team , 24-08-2017
Υλικά
1 πακέτο σπανάκι baby
120 γρ. κατσικίσιο τυρί
Άνηθο ψιλοκομμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Σουσάμι καβουρδισμένο
Στακοβούτυρο
 
Για την βινεγκρέτ άνηθου
100γρ. Μέλι
80 γρ Άνηθο
200 γρ.νερό
70 γρ.ξύδι
400 γρ ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση
 
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το κρεμμυδάκι και τα πλάθουμε με το τυρί που το έχουμε κάνει τρίμμα στο χέρι.
 
Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και λάδι.
 
Κόβουμε τα φύλλο σε σχήμα της αρεσκείας μας, τα αλείφουμε με στακοβούτυρο και σουσάμι και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι την βινεγκρέτ το μείγμα του τυριού και το καβουρδισμένο σουσάμι καθώς ανακατεύουμε την σαλάτα προσθέτουμε τα τραγανά φύλλα κρούστας.
 
Την υπόλοιπη βινεγκρετ την φυλάσσετε στο ψυγείο. Ταιριάζει σε όλες τις σαλάτες.
 
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
 
Πηγή: Συνταγή του Σεφ Χάρη Νικολούζου στην σελίδα evaintasteland.com
4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES