Η βραδινή συνήθεια που θα παρατείνει τη νεότητα του δέρματος

Ομορφιά

4moms team , 18-08-2017

Η βραδινή συνήθεια για να δείχνει το πρόσωπό μας πάντα δροσερό και νεανικό είναι να το πλένουμε πριν πάμε για ύπνο. Όπως ξέρουμε, το να αφήνουμε το μακιγιάζ μας κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι εξαιρετικά βλαβερό για τη φρεσκάδα του δέρματος.

Το athensparty.com παραθέτει 8 λόγους για τους οποίους πρέπει να μην αναβάλλουμε το πλύσιμο του προσώπου μας κάθε βράδυ.

Προλάβετε την ακμή:

Αν πιστεύετε ότι είναι ένα πρόβλημα που αφορά αποκλειστικά τους εφήβους τότε κάνετε λάθος. Τα μαύρα στίγματα που κλείνουν τους πόρους είναι το νούμερο ένα αίτιο για την εμφάνιση ακμής, για αυτό αν είχατε ακμή ή αν δε θέλετε να αποκτήσετε ποτέ, φροντίστε να βάφεστε με μη λιπαρά καλλυντικά και να ξεβάφεστε με ειδικό νερό ντεμακιγιάζ.

Καθυστερήστε τη διαδικασία της γήρανσης:

Και όμως, αν δεν πλένετε το πρόσωπο σας κάθε νύχτα πριν πάτε για ύπνο, αυτό θα εμφανίσει πιο γρήγορα ρυτίδες και θα γεράσει πιο γρήγορα.

Ενυδατώστε το πρόσωπο σας:

Αφού το πλύνετε σωστά πριν τον ύπνο, απλώστε επάνω του ενυδατική κρέμα με αντιοξειδωτικά. Επιπλέον μη ξεχνάτε να επιλέγετε make up καλής ποιότητας, καθώς έτσι προστατεύετε το δέρμα σας.

Αντιμετωπίστε τις αλλεργίες:

Μπορεί να μην καταλάβετε τα συμπτώματα εξ αρχής, αλλά το να κοιμάστε φορώντας make up μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση εκζεμάτων στο πρόσωπο σας.

Μην αγνοείτε τα σκούρα σημάδια:

Κάποιες φορές τα σκούρα σημάδια στο πρόσωπο των γυναικών δεν είναι λεκέδες από τον ήλιο, αλλά αλλεργικές αντιδράσεις στα καλλυντικά που χρησιμοποιούν. Αυτά μπορούν να προκύψουν αν συνηθίζετε να κοιμάστε βαμμένη.

Κρατήστε τα χείλη σας ενυδατωμένα:

Μπορεί να νομίζετε πριν πέσετε για ύπνο ότι τα χείλη σας δεν έχουν κραγιόν επάνω, επειδή όμως δεν το βλέπετε δε σημαίνει ότι αυτό δεν υπάρχει. Μάλιστα, συνεχίζει να αφυδατώνει την περιοχή καθόλη τη διάρκεια της νύχτας. Επομένως, ακόμα κ αν δεν το βλέπετε, πάλι καθαρίστε τα χείλη σας και αφήστε τα να αναπνεύσουν.

Προλάβετε τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους:

Αφήνοντας το μακιγιάζ τη νύχτα, απλώς χειροτερεύετε το φαινόμενο. Αν δε ξεβάφεστε, τα μάτια σας δε θα φαίνονται φρέσκα, αλλά κουρασμένα.

Προστατέψτε τις βλεφαρίδες σας:

Η μάσκαρα που μένει το βράδυ, τις βαραίνει και τις αφυδατώνει με αποτέλεσμα αυτές να πέφτουν

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES