Πόσο κρατούν τα τρόφιμα στην κατάψυξη

Σπιτι

4moms team , 16-08-2017

Όλων μας οι καταψύξεις είναι σίγουρα γεμάτες με γεύματα, γλυκά, κρεατικά και ψάρι. Πόσο κρατούν όμως;

Κρέας: Όσον αφορά στο κόκκινο κρέας, δεν πρέπει να το κρατάμε στη συντήρηση του ψυγείου μας περισσότερο από μία μέρα όταν πρόκειται για κιμά ή μικρά κομμάτια, και πάνω από δυο-τρεις μέρες όταν πρόκειται για μπριζόλες ή άλλα μεγάλα κομμάτια. Αν θέλουμε να το καταψύξουμε, πρέπει πρώτα να το πλύνουμε και να το στεγνώσουμε. Έτσι, μπορούμε να το διατηρήσουμε στην κατάψυξη για έξι μήνες, αν πρόκειται για μοσχαρίσιο, και για ένα χρόνο αν είναι βοδινό.

Ψάρια: Έως τρεις μήνες. Αν δεν έχουν λέπια, καλό είναι να μην τα βάζουμε στην κατάψυξη διότι η γεύση τους γίνεται πιο βαριά.

 Γαλακτοκομικά: Τα φαγητά που διαθέτουν αυγά, βούτυρο, κρέμα γάλακτος κλπ, διατηρούνται έως μία εβδομάδα.

Μαγειρεμένα λαχανικά: Τα μαγειρεμένα λαχανικά είναι γενικά πιο ευπαθή και δεν κρατάνε περισσότερο από μία με δύο βδομάδες στην κατάψυξη αν και δεν ενδείκνυται για αυτά καθώς χάνουν τις βιταμίνες τους.  

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES