Η Telegraph υμνεί την ελληνική κουζίνα και επιλέγει τα 10 καλύτερα φαγητά

Τρωμε

Αφιέρωμα στην ελληνική κουζίνα έκανε η Telegraph. Ύμνησε τα πιάτα της –γλυκά και αλμυρά- ενώ έκανε τις δικές της προτάσεις προς τους τουρίστες.

Η ειδική επί του θέματος όμως στην Telegraph, Jane Foster, δεν έμεινε στα κλασσικά δηλαδή στο σουβλάκι, τον μουσακά και τη χωριάτικη αλλά περιέλαβε στη λίστα της και πιο «ψαγμένες», για τα δεδομένα ενός τουρίστα πάντα, επιλογές που μας εκπλήσσουν, όπως πχ η επιλογή της προτείνει στους ταξιδιώτες να δοκιμάσουν «κλέφτικο» και μάλιστα στο Μέτσοβο.
 
Η Jane Foster προτείνει:  

Ταραμοσαλάτα,  Ταβέρνα τη Κικής-Μύκονος

Κολοκυθοκεφτέδες Ταμάμ-Χανιά

Ντοματοκεφτέδες, Πηνελόπη (Πύργος)-Σαντορίνη

Φρέσκο ψάρι, Βαρούλκο-Πειραιάς

Μουσακά, Κλιματαριά-Αθήνα, Κουκουμαβλος (Φηρά)- Σαντορίνη

Παστιτσάδα, Ρεξ (Πόλη), Etrusco (Kάτω Κορακιάνα)-Κέρκυρα

Κλέφτικο,  Μετσοβίτικο Σαλόνι και Κουτούκι του Νικόλα- Μέτσοβο

Χωριάτικη (ελληνική σαλάτα), Ταβέρνα της Λέλας-Καρδαμύλη και Funky Gourmet-Aθήνα

Μπουγάτσα, Μπαντης και Γιάννης-Θεσσαλονίκη

Λουκουμάδες, Αιγαίον-Αθήνα

Στη σειρά των αφιερωμάτων περιλαμβάνονται και τα πιάτα από άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία.

 

 

Τατιάνα Τζινιώλη
Τατιάνα Τζινιώλη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES