Οι περισσότεροι πριν φιληθούμε γέρνουμε το κεφάλι προς τα δεξιά

Ψυχολογία

Νέα έρευνα από τρία Πανεπιστήμια, κατέληξε πως οι περισσότεροι άνθρωποι όταν πάνε να φιληθούν γέρνουν ελαφρώς το κεφάλι τους προς τα δεξιά. Μάλιστα, από την έρευνα προέκυψε πως τις περισσότερες φορές την πρωτοβουλία για φιλί την παίρνει ο άνδρας, προκαλώντας το κατά 15 φορές περισσότερο από τη γυναίκα, αλλά και πως τα δύο τρίτα των ανθρώπων γέρνουν το κεφάλι τους προς τα δεξιά. Αυτό που σημειώνει, βέβαια, η έρευνα είναι πως η πλευρά που θα γύρει κάποιος το κεφάλι του έχει να κάνει με το εάν είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας.

«Είναι η πρώτη έρευνα που δείχνει τις διαφορές των δύο φύλων στο θέμα της υποκίνησης του φιλιού, με τους άνδρες να είναι εκείνοι που κάνουν περισσότερο το πρώτο βήμα. Επίσης φαίνεται ότι η φορά που θα γύρει το κεφάλι του εκείνος που θα κάνει το πρώτο βήμα για το φιλί, θα καθοδηγήσει επίσης και τον άλλο να γύρει το κεφάλι του προς την ίδια κατεύθυνση», λέει.

Η μελέτη των Πανεπιστημίων, Dhaka, Bath και Bath Spa, δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports.  με τους επιστήμονες να μελετούν τη συμπεριφορά στο φιλί.

Τατιάνα Τζινιώλη
Τατιάνα Τζινιώλη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES