Σεμιφρέντο ψυγείου με φιστικοβούτυρο από τον Άκη Πετρετζίκη

Μαγειρευουμε

4moms team , 30-07-2017

Ο Άκης Πετρετζίκης συνεργάζεται με τη nestle και στο glikesintages.gr βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή για σεμιφρένο ψυγείο με φυστικοβούτυρο.

Υλικά:

Για τη βάση

140 γρ σοκολατένια μπισκότα

90 γρ βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

230 γρ φιστικοβούτυρο

240 γρ τυρί κρέμα

110 γρ άχνη ζάχαρη

2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

220 γρ κρέμα γάλακτος

Για τη γκανάζ

100 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT

60 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. φιστικοβούτυρο για γαρνίρισμα

Σπασμένα φιστίκια και έξτρα σοκολάτα λιωμένη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Για τη βάση: Περνάμε τα μπισκότα από το μούλτι. Προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντάς το κι αυτό. Το μείγμα θα μοιάζει με άμμο.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα 10Χ30 τη βάση της οποίας έχουμε καλύψει με διπλή μεμβράνη. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού στρώνουμε καλά τον πάτο της φόρμας. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.

Για τη γέμιση: Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε το φιστικοβούτυρο με το τυρί κρέμα, την άχνη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και την ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα με το υπόλοιπο μείγμα. Αδειάζουμε στη φόρμα καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη.

Για την γκαναζ: Μετά από 3 ώρες ετοιμάζουμε την γκανάζ βάζοντας την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι και φέρνοντας τη σε βρασμό. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ που έχουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη μέσα.

Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε πάνω στο γλυκό μας.

Πασπαλίζουμε με φιστίκια και λιωμένο φιστικοβούτυρο και αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι και σερβίρουμε.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES