Η σωστή θερμοκρασία ώστε το καρπούζι να διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά του

Διατροφή

4moms team , 18-07-2017

Το καρπούζι είναι σχεδόν συνώνυμο του καλοκαιριού, ωστόσο γνωρίζουμε πως η συντήρηση στο ψυγείο επηρεάζει τα θρεπτικά συστατικά του. Ποια είναι λοιπόν η ιδανική θερμοκρασία για το αγαπημένο φρούτο;

Ερευνητική ομάδα του Αμερικανού Υπουργείου Γεωργίας, διαπίστωσε ότι το καρπούζι σε θερμοκρασία δωματίου παρέχει στον οργανισμό περισσότερα θρεπτικά συστατικά απ’ αυτό που έχει μπει στο ψυγείο ή μόλις έχει συλλεχθεί από το χωράφι.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα καροτενοειδή, τις αντιοξειδωτικές ουσίες που μπορεί να εκμηδενίσουν τη βλάβη που προκαλεί η ηλιακή έκθεση, διάφορες χημικές ουσίες και την καθημερινή διαβίωση. Το καρπούζι είναι πλούσιο σε λυκοπένη, ένα αντιοξειδωτικό που κάνει τα καρπούζια και τις ντομάτες κόκκινες και ίσως συμβάλλει στην πρόληψη της καρδιακής νόσου και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Οι ερευνητές έλεγξαν διάφορες ποικιλίες καρπουζιού αποθηκευμένες για 14 ημέρες σε 21, 13 και 5 βαθμούς Κελσίου. Τα ολόκληρα καρπούζια αποθηκευμένα σε θερμοκρασία 21 βαθμών Κελσίου, δηλαδή σε θερμοκρασία δωματίου με κλιματισμό, είχαν ουσιαστικά τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES