Λουκουμάδες με ζάχαρη

Μαγειρευουμε

4moms team , 17-07-2017

Όλα τα παιδιά λατρεύουν τους λουκουμάδες… και οι μεγάλοι! Φτιάξτε μόνες σας και κάντε στην οικογένεια σας ένα πρωϊνό που θα λατρέψουν.

bomboloni-and-coffee

Θα χρειαστείτε…

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 20 γρ. μαγιά
  • 100 ml γαλα
  • 3 κρόκοι αυγού
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη για τη ζύμη και όση επιθυμείτε για το γαρνίρισμα
  • Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
  • Μαρμελάδα ή κρέμα ή νουτέλα για γέμισμα

Βάλτε τη μαγιά σε ένα φλυτζάνι με μια κουταλιά αλεύρι και λίγο γάλα που έχετε ζεστάνει λίγο. Αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Σε ένα μπωλ ανακατεύετε το λιωμένο βούτυρο και ρίχνετε ένα ένα τους κρόκους του αυγού. Προσθέστε το αλεύρι σιγά-σιγά, τη μαγιά, το αλάτι, μια κουταλιά ζάχαρη, και λίγο λίγο το γάλα. Ανακατέψτε μέχρι να μην κολλάει πια η ζύμη.

Πασπαλείστε ελαφρώς τη ζύμη με αλεύρι και καλύψτε τη με μια πετσέτα ή με με σελοφάν. Όταν φουσκώσει βάλτε το σε μια επιφάνεια που έχετε απλώσει αλεύρι  και “κόψτε” με μικρά κουπ κατ ή με μικρά φλυτζάνια καφέ σε στογγυλά κομμάτια και βάλτε εκ νέου σε ένα χαρτί ψησίματος για να φουσκώσουν.

Αφού φουσκώσουν τηγανήστε τα σε αρκετό ζεστό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Πασπαλήστε με ζάχαρη αμέσως. Αφήστε τα να κρυώσουν και όταν μπορείτε να τα πιάσετε γεμίστα τα με την αγαπημένη σας γέμιση (μαρμελάδα, σοκολάτα, κρέμα).

doughnuts-a-little-desaturated-022

Μερικές συμβουλές:

  • Όταν αφήνετε να φουσκώσουν πρέπει να τα αφήνετε σε ζεστό μέρος… εάν είναι χειμώνας μπορείτε να τα βάλετε ακόμη και μέσα στο φουρνο αφού τον έχετε ζεστάνει και κλείσετε τη θερμοκρασία.
  • Εάν δεν μπορείτε να υπολογίσετε τη θερμοκρασία του λαδιού όταν έχει ζεσταθεί ρίξτε μέσα ένα κομμάτι ψωμί… θα πρέπει να γίνει χρυσαφί μέσα σε 15 δευτερόλεπτα.
  • Χρησιμοποιήστε αρκετό λάδι ώστε οι λουκουμάδες να κολυμπάνε γιατί θα πρέπει να τους γυρίσετε τουλάχιστον μια φορά.
  • Για να κολλήσει η ζάχαρη θα πρέπει να είναι ζεστοί οι λουκουμάδες… να καίνε!Οπότε ρίξτε τα σε ένα μπωλ με ζάχαρη αμέσως μόλις τα βγάλετε από το λάδι.

Πηγή: http://www.emikodavies.com/

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES