Βωβούσα Φεστιβάλ… το ορεινό καλοκαιρινό φεστιβάλ

Guest Editors

Το καλοκαίρι επιστρέφει και μαζί του και το Φεστιβάλ Βωβούσας! Δέκα ημέρες, δύο ορεινά χωριά, η Βωβούσα και το Περιβόλι, και φυσικά πολλές δραστηριότητες, προβολές, μουσική, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους!

Η ορεινή εξόρμηση ξεκινά στις 28 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 5 Αυγούστου. Με την έναρξη του Φεστιβάλ, μικροί, μεγάλοι, φίλοι, γνωστοί, άγνωστοι γινόμαστε μία μεγάλη παρέα και πλάι στον ποταμό Αώο και την καταπράσινη κοιλάδα του, ανακαλύπτουμε το μικρό παραδοσιακό χωριό με τους λίγους ντόπιους κατοίκους, πολλοί από τους οποίους μιλούν ακόμη βλαχικά και το παραδοσιακό μονότοξο γεφύρι, ενώ παράλληλα αφήνουμε την καλλιτεχνική μας φύση να αποδράσει και εκείνη μαζί μας.
 

Το Φεστιβάλ Βωβούσας, γέμισε το καλλιτεχνικό του οπλοστάσιο με εργαστήρια, εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους και σε συνδυασμό με το αφιέρωμα στους αδελφούς Μανάκια, το έργο των οποίων, ζωντανό ακόμη στα κινηματογραφικά τους φιλμ, αναβιώνει μέσα από τα μάτια του Φεστιβάλ δε θα αφήσει το χωριό σε χλωρό κλαρί!

Ήρθε λοιπόν η ώρα να πάρουμε μια γεύση από το πρόγραμμα των εργαστηρίων. Εσείς το μόνο που μένει να κάνετε είναι να πάρετε χαρτί και μολύβι, tablet, υπολογιστή ή ό,τι άλλο προτιμάτε και να αρχίσετε τον προγραμματισμό! Γιατί οι επιλογές είναι πολλές:

 

Η καθιερωμένη πλέον πρωινή γυμναστική με την Τζίνα Αποστολοπούλου, η «ναυαρχίδα» των εργαστηρίων «Φτιάχνοντας ντοκιμαντέρ με ανθρώπινες ιστορίες» του Βασίλη Λουλέ, το μουσικό εργαστήρι Πολυφωνίας με τον Αλέξανδρο Λαμπρίδη και την Αλίκη Γκανά, το παιδικό εργαστήριο animation των edu|shorts καθώς και η multimedia Κιβωτός Εικόνων  με εμψυχωτές τους Σάκη Σερέφα, Στράτο Καλαφάτη και Βασίλη Κεχαγιά, η βουνίσια «πρόκληση» των Αμάντα Μιχαλοπούλου, Χίλντα Παπαδημητρίου, Δημήτρη Κουρούμπαλη και Φρόσως Κορρού που μετατρέπει τους μικρότερους φίλους μας σε ντετέκτιβ,  ή εκείνη που ξυπνά το καλλιτεχνικό τους δαιμόνιο και τους καλεί να μεταμορφώσουν τη μάντρα-σήμα κατατεθέν του χωριού! Η δημιουργικότητα όμως δεν έχει σταματημό: η ομάδα των IRAK αναλαμβάνει να ταράξει τις νόρμες του χαρακτικού με τη βοήθεια των μικρών τους φίλων, ενώ η Ελίνα Δέτση λύνει το γρίφο του felting!

Τα παραπάνω είναι μονάχα μερικά απ’ όσα θα δούμε το φετινό καλοκαίρι στη Βωβούσα και το γειτονικό Περιβόλι.

 

Μια μεγάλη παρέα που φέρνει την ενέργειά της σε ένα καλά κρυμμένο χωριό! Γι’ αυτό ετοιμαστείτε, κατεβάστε τις σκηνές από το πατάρι και save the date! Από την Παρασκευή 28 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 6 Αυγούστου παίρνουμε τα βουνά…προσωπικά!
Το πλήρες πρόγραμμα των εργαστηρίων μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Αν έχετε δικό σας όχημα και αναζητείτε συνταξιδιώτες ή αν ψάχνετε το φεστιβαλικό αυτοκίνητο που θα σας φέρει στη Βωβούσα εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας στο Carpooling.gr .
Όλες οι πρακτικές πληροφορίες για την πρόσβαση και τη διαμονή σας βρίσκονται εδώ. 

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ εδώ
 


 

 

Μαρία Σπυροπούλου
Μαρία Σπυροπούλου
Out & About
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES