Μια άσκηση και μια υγιεινή συνταγή απο την Ιωάννα Λαουμτζή

Γυμναστική

4moms team , 15-06-2017
Η γυμνάστρια Ιωάννα Λαουμτζή μας προτείνει μια άσκηση που δυναμώνει και γραμμώνει τα πόδια μας απίστευτα κάνοντάς τη καθημερινά!
Ναι,μην τεμπελιάζετε μια απλή άσκηση με μεγάλο όφελος!
Η Ιωάννα μαγειρεύει επίσης πολύ νόστιμα μα πάνω απ’ όλα υγιεινά,γι’ αυτό της ζήτησα να μας δώσει και μια ωραία συνταγή!
 
 
Δείτε:
Διαδοχικές πλάγιες προβολές 
 
Σταθείτε με τα πόδια σε ελαφρά διάσταση με τα δάχτυλά σας να στρέφουν προς τα έξω.
 
Εισπνεύστε και εκτελέστε μία πλάγια προβολή. Όταν ο μηρός του ποδιού που κάμπτεται γίνεται οριζόντιος, εκτείνετε ξανά το γόνατο και επιστρέψτε στην αρχική θέση. Αυτή η άσκηση γυμνάζει τον τετρακέφαλο μηριαίο και το κάτω μέρος του μυός. Ο μέγας γλουτιαίος μυς γυμνάζαται επίσης σημαντικά.
 
Εάν θέλουμε να δυσκολέψουμε την άσκηση τοποθετείτε ένα λάστιχο γύρω απο τις ποδοκνημικές σας.
 
Εκτελείτε 3 σέτ των 15 επαναλήψεων στην κάθε πλευρά.
 
 
ΣΥΝΤΑΓΗ 
Η ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Ο Ιούνιος είναι ο μήνας για το (παντζάρι, σπανάκι, σπαράγγια)
 
8 σπαράγγια καλλιέργειας 
200 γρ.φρέσκο σπανάκι
12 τοματίνια κομμένα στη μέση
1 παντζάρι μέτριο

1κσ καρύδια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκ. σκόρδου τριμμένη
80 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες
30 ml μηλόξιδο
60 ml ελαιόλαδο
ελάχιστο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια ξεφλουδίζοντας το 1/3 από τη βάση, κόβουμε το σκληρό τμήμα από το μίσχο και τα δένουμε όρθια με ένα σπάγγο. Τα βάζουμε σε ψηλή κατσαρόλα με νερό που βράζει και αλάτι (10 γρ. αλάτι/100 ml νερού) για 7′-9′ μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε και τα βυθίζουμε σε κρύο νερό. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Βάζουμε το παντζάρι να βράσει λίγο (να μείνει σφιχτό). Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Καθαρίζουμε, πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και, αν χρειάζεται, κόβουμε τα μεγάλα φύλλα. Καθαρίζουμε το παντζάρι από τη φλούδα του και το κόβουμε σε σπιρτάκια (καλύτερα στον ειδικό τρίφτη). Σ’ ένα μπολ χτυπάμε το λαδόξιδο με αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο σκόρδο. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι με το μισό λαδόξιδο. Το μεταφέρουμε σε πιατέλα λίγο βαθιά και τακτοποιούμε επάνω στη σειρά τα σπαράγγια. Βάζουμε επάνω τα τοματίνια και τα σπιρτάκια του παντζαριού και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο λαδόξιδο. Σκεπάζουμε με τις φλούδες παρμεζάνας ρίχνουμε χοντροκομμένα τα καρύδια και σερβίρουμε. 

 
Τα σπαράγγια είναι γεμάτα βιταμίνες, με το φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9), την A, τη C, την E και την Κ να φιγουράρουν ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά του. Η βιταμίνη Α μας ωφέλει στην όραση, ενώ η C ενισχύει το ανοσοποιητικό μας, προστατεύοντάς μας από ιώσεις και ασθένειες. Ακόμη η βιταμίνη Ε προφυλάσσει από τις ελεύθερες ρίζες και είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων και μυϊκών κυττάρων, ενώ η βιταμίνη Κ παίζει σημαντικό ρόλο στην πήξη του αίματος.
 
Τα παντζάρια περιέχουν βητακυανίνη, ένα αντιοξειδωτικό το οποίο βοηθάει στην αντιμετώπιση γνωστικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και η γεροντική άνοια.  Έρευνες  έχουν δείξει ότι οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες των παντζαριών ενισχύουν την ανάπτυξη των κυττάρων CD8, τα οποία εντοπίζουν και καταστρέφουν ανώμαλα κύτταρα.
 
Το σπανάκι είναι μια τροφή ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες A,B,C, σε φυτικές ίνες, σε σίδηρο, μαγγάνιο, ασβέστιο, φυλλικό οξύ. Μπορεί να καταναλωθεί ωμό μέσα σε σαλάτες ή βρασμένο ως συστατικό μιας καλοψημένης πίτας ή ως συνοδευτικό φαγητών.
 
Ioanna Laoumtzi
 
Exclusive Fitness
Vouliagmenis 350, 173 42 Ag. Dimitrios
T 210 9918 938, K 694 426 0921
4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES