Ο σωστός τρόπος να αποθηκεύσετε τα χαλιά σας

Σπιτι

4moms team , 13-06-2017

Ήρθε η ώρα να μαζέψετε τα χαλιά από το σπίτι. Είτε το έχετε ήδη κάνει, είτε όχι, πρέπει να πληροφορηθείτε αυτό το μικρό tip, το οποίο είναι πολύ πιθανό να κάνετε αν αποθηκεύετε τα χαλιά στο σπίτι.

Η διαδικασία μαζέματος είναι η απλή, δηλαδή πλύσιμο και τύλιγμα με λίγη αποξηραμένη λεβάντα και σκοροκτόνα. Στη συνέχεια, τα κλείνετε μέσα στις ειδικές σακούλες αποθήκευσης και τα πηγαίνετε στην αποθήκη. Συνήθως, εκεί τα βάζετε κάθετε για να γλιτώσετε χώρο, αλλά αυτό είναι το λάθος που κάνετε και τον επόμενο χειμώνα που θα χρειαστεί να τα ξαναστρώσετε θα δυσκολευτείτε. Αυτό συμβαίνει γιατί το βάρος του χαλιού λυγίζει τη μεριά που ακουμπάει στο έδαφος κι επιπλέον αν είναι μεγάλο, το πάνω μέρος παίρνει κι αυτό μία κλίση.

Κι επειδή μένουν τα χαλιά έτσι για πολλούς μήνες στραβώνουν κι εσείς παλεύετε να τα ισιώσετε όταν έρθει η ώρα να τα ξαναστρώσετε. Επομένως, καλό είναι να τα αποθηκεύετε οριζόντια. Αν όμως δεν υπάρχει χώρος, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τυλίξετε ένα σκληρό χαρτόνι και στις 2 άκρες και να το δέσετε, έτσι ώστε να παραμένει σταθερό και να κρατάει το χαλί όσο το δυνατόν καλύτερα για να μη λυγίσει.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES