Tραγανά κεφτεδάκια με κινόα και μάλιστα ψητά

Μαγειρευουμε

4moms team , 18-05-2017

Υλικά

½ κόκκινη πιπεριά

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 φλιτζάνι βρασμένη κινόα

250 γρ. τριμμένο χαλούμι

2 αυγά

6 κουτ. σούπας αλεύρι γοχ ή καλαμποκάλευρο

½ κουτ. γλ. κύμινο κοφτή

Αλάτι, πιπέρι

Μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο (κατά προτίμηση  φρέσκα)

Εκτέλεση

Αφού βράσουμε την κινόα, ψιλοκόβουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε ελαφρώς σε λίγο ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε μαζί με την κινόα και αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζοντας και με λίγο κύμινο.

Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε όπως και τα αυγά με το χαλούμι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Όταν έχουμε έτοιμο πια το μείγμα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε καμιά ώρα στο ψυγείο να δέσουν τα αρώματα. Στη συνέχεια, πλάθουμε μπαλάκια και τα απλώνουμε σε λαδόκολλα. Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά. 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES