Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για να σας πάρει ο ύπνος

Υγεία

4moms team , 18-05-2017

Η αλήθεια είναι ότι έχει συμβεί σε όλους. Ακόμα κι αν δεν ξέρετε τι θα πει αϋπνία, θα σας έχει τύχει να μην μπορείτε να κοιμηθείτε και πιθανότατα, την επόμενη μέρα θα πρέπει να ξυπνήσετε νωρίς για ένα σημαντικό ραντεβού ή μία δουλειά. Κι ενώ πιέζετε τον εαυτό σας να κοιμηθεί, ο οργανισμός δεν ανταποκρίνεται και τα μάτια σας μένουν ορθάνοιχτα. Αυτό που κάνετε συνήθως είναι να κρατάτε τα μάτια σας κλειστά με το ζόρι, να σκεπάζεστε με το σεντόνι ή να φοράτε μάσκα ύπνου, αλλά μάταια.

Σύμφωνα με μία έρευνα του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, πρέπει να κάνετε ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή να συγκεντρωθείτε στο να κρατήσετε τα μάτια σας ορθάνοιχτα. Και αν αναρωτιέστε πώς λειτουργεί, ορίστε η εξήγηση.

Ο ύπνος είναι μία ”ακούσια φυσιολογική διαδικασία”, επομένως δεν μπορείτε να την ελέγξετε ακριβώς. Έτσι προσπαθώντας να κοιμηθείτε, ουσιαστικά κρατάτε ξύπνιο τον οργανισμό σας. Γι’ αυτό καλύτερα είναι να μείνετε με τα μάτια ανοιχτά και να ξεχάσετε για λίγο ότι θέλετε να κοιμηθείτε. Αν έχετε κι ένα βιβλίο στο κομοδίνο (όχι κινητό ή τηλεόραση), ανοίξτε το και ξεκινήστε το διάβασμα. Σιγά-σιγά θα κοιμηθείτε χωρίς να το καταλάβετε.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES