Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Δράσεις

4moms team , 17-05-2017

Το Σάββατο 20 Μαΐου το Μουσείο Παιδικής Τέχνης γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με τον δικό του πρωτότυπο και κοινωνικά ευαισθητοποιημένο τρόπο!

Με αφορμή το κεντρικό θέμα του ICOM το Μουσείο πραγματοποιεί εικαστικά προγράμματα «Μαζί ζωγραφίζουμε όσα δεν λέμε». Όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου εθνικότητας 5-11 ετών που ζουν στην Ελλάδα, μαζί με τους γονείς και τους ενήλικες συνοδούς τους, ζωγραφίζουν από κοινού όσα δεν… λέγονται προφορικά.

Το Σάββατο 20 Μαΐου όλοι οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν δημιουργικά στις δύο εκθέσεις του Μουσείου «Μόνος ή Μοναδικός; διαφορετικότητά & ρατσισμός» και «Φροντίζω με Τέχνη. Από τον μικρόκοσμο του εγώ στο πλανήτη του εμείς», εστιάζοντας στις ζωγραφιές που «μιλούν» για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, για γεγονότα και αδικίες που τα παιδιά βλέπουν, ακούν και αντιλαμβάνονται με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Με βιωματικές δράσεις, εικαστικά παιχνίδια και ζωγραφική όλοι θα επεξεργαστούν έννοιες όπως διαφορετικότητα, ρατσισμός, απομόνωση αλλά και φροντίδα, σεβασμός,
αλληλεγγύη.

Στο τέλος του προγράμματος, το κάθε παιδί θα πάρει μαζί του τη δική του ζωγραφιά κοινωνικής συμφιλίωσης και αρμονικής συμβίωσης των ανθρώπων.

Τα προγράμματα διαρκούν 55 λεπτά και επαναλαμβάνονται κάθε μισή ώρα:
11.00 / 11.30 / 12.00 / 12.30 / 13.00 / 13.30 / 14.00

Είσοδος ελεύθερη και δωρεάν κόστος συμμετοχής
Όλα τα υλικά τα παραχωρεί το Μουσείο
Σε κάθε πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν 20 έως 25 άτομα
Δεν χρειάζεται κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES