Πεντανόστιμο french toast με ροδάκινα

Μαγειρευουμε

4moms team , 15-05-2017

French Toast! Ένα πρωινό που ετοιμάζεται από το βράδυ για να το απολαύσετε ζεστό το πρωί. Είναι διαφορετικό από τα άλλα και χρειάζεται χρόνο αλλά αξίζει τον κόπο. Δείτε τη συνταγή και κάντε μία προσπάθεια. 

Υλικά:

  • 8 αυγά
  • 1½ φλιτ. γάλα
  • ½ φλιτ. καφετιά ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 ψωμί ολικής αλέσεως κομμένο σε κύβους
  • 2-3 ροδάκινα κομμένα σε φέτες
  • 1 κούπα τυρί κρέμα
  • 1 κούπα σαντιγί

Διαδικασία:

Ανακατέψτε μαζί τα αυγά, το γάλα, την ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε περίπου το μισό κύβους του ψωμιού σε ένα λιπαρό κατσαρόλα. Σε μία κατσαρόλα που έχετε καλύψει με λάδι την επιφάνειά του, βάζετε τους μισούς κύβους και από πάνω τις μισές φέτες ροδάκινου μαζί με το τυρί κρέμα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία έτσι ώστε να έχετε δύο στρώσεις με ψωμί, ροδάκινα και τυρί κρέμας. Τώρα ρίξτε το μείγμα των αυγών πάνω από το ψωμί και καλύψτε ομοιόμορφα τους κύβους. Προσθέστε την σαντιγί και πασπαλίστε τη ζάχαρη. Αφήστε το να παγώσει στο ψυγείο όλη τη νύχτα και πριν σερβίρετε, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά. 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES