3 οφέλη από την ενασχόληση με τον κήπο

Ψυχολογία

4moms team , 14-05-2017

Η ενασχόληση με τον κήπο είναι γνωστό αγχολυτικό. Προφανώς πρέπει να σας αρέσει και να μπορείτε να το απολαμβάνετε. Γιατί ότι γίνεται με το ζόρι ποτέ δεν επιδρά θετικά, τουλάχιστον στην ψυχολογία σας. Αν λοιπόν σας αρέσει η κηπουρική και είστε εξοπλισμένες με τα σύνεργα που χρειάζονται τότε η θετική επίδραση αυτού του χόμπι είναι εις τριπλούν.

  1. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Pennsylvania, η ενασχόληση με τον κήπο αποτελεί ένα είδος γυμναστικής, αφού σηκώνεις βάρη, σκύβεις και σηκώνεσαι πολλές φορές και γενικότερα κάνεις κινήσεις που σίγουρα θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής. Δώστε λίγο προσοχή στη στάση του σώματός σας την επόμενη φορά που θα βγείτε στον κήπο και προσθέστε ακόμα μία μέρα σε αυτές που κάνετε γυμναστική.
  2. Είναι ένας τρόπος να χαλαρώνετε και αυτό βοηθάει πολύ εσάς που έχετε αϋπνίες. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η ενασχόληση με τον κήπο και οι εργασίες λειτουργούν σαν χαλαρωτικό, επομένως έτσι θα μπορέσετε να είστε πιο ήρεμες όταν πάτε στο κρεβάτι για ύπνο
  3. Θα έχετε ένα πολύ ωραίο κήπο που θα απολαμβάνετε να χαζεύετε. Αυτό από μόνο του βελτιώνει την αισθητική του σπιτιού και σας κάνει να αισθάνεστε πιο όμορφα ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνετε. Plus: θα βγάζετε τέλειες φωτογραφίες.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES