Τα παιδιά παίρνουν τη μισή ζάχαρη της ημέρας από το πρωινό

Διατροφή

4moms team , 03-05-2017

Πόση ζάχαρη δίνουμε στα παιδιά και μάλιστα στο πρωινό τους; 

Μια νέα έρευνα όμως έφερε ξανά στο προσκήνιο την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης -έστω και κρυμμένης- και μάλιστα σε ένα από τα πιο βασικά γεύματα της ημέρας, στο πρωινό.

Πολλά παιδιά καταναλώνουν την μισή ζάχαρη της ημέρας στο πρωινό ενώ διαπιστώθηκε πως μέχρι να πέσουν για ύπνο μπορεί να έχουν καταναλώσει έως και τριπλάσια ποσότητα απ’ ό,τι θα έπρεπε. Τα συμπεράσματα αυτά ανήκουν σε ερευνητές από κυβερνητικό οργανισμό Public Health England (PHE), οι οποίοι ανέλυσαν τα στοιχεία από μια εκτενή , ετήσια έρευνα διατροφής στην Αγγλία σε 1000 οικογένειες με μικρά παιδιά. Οι συνήθειες του πρωινού φαίνεται πως ήταν υπεύθυνες για μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης π.χ σχεδόν 11 γραμμάρια ζάχαρης η οποία προέρχεται κυρίως από τα δημητριακά πρωινού, φρουτοποτά αλλά και μαρμελάδες και άλλα παρόμοια αλείμματα στο ψωμί. Διαπιστώθηκε ακόμα πως οι γονείς είχαν τη βεβαιότητα πως αυτό το πρωινό είναι ιδανικό για να ξεκινήσουν την ημέρα τα παιδιά τους και να έχουν την απαραίτητη ενέργεια για την ημέρα τους.

«Τα παιδιά τρώνε υπερβολικά πολλή ζάχαρη και αρχίζουν την κατανάλωση πριν από το πρώτο μάθημα της ημέρας», δήλωσε η επικεφαλής διαιτολόγος του PHE δρ Άλισον Τέντστοουν, η οποία τόνισε την ανάγκη για αλλαγή στις διατροφικές τους συνήθειες. Σύμφωνα με τους ειδικούς του οργανισμού, η μέγιστη συνιστώμενη ποσότητα ζάχαρης για παιδιά ηλικία 4-6 ετών είναι πέντε κύβοι (ή 18 γραμμάρια) την ημέρα και για τα παιδιά ηλικίας 7-10 ετών είναι έξι κύβοι (ή 22 γραμμάρια).

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES