Σαλάτα με κινόα, αβοκάντο και σως από lime

Μαγειρευουμε

1 φλυτζάνι κινόα 

1/2 αβοκάντο ψιλοκομμένο

1 ντομάτα ψιλοκομμένη

1 φλυτζάνι σπανάκι (baby spinach)

φέτα

Για τη σως

1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο

χυμό από 1 λαϊμ

1 σκελίδα σκόρδο

κόλιανδρο

αλάτι 

1/2 καυτερή πιπεριά (jalapeno ή τσιλι) …. προαιρετικά

 

Πλένουμε την κινόα και τη βράζουμε σε 2 ποτήρια νερό ή ζωμό προσθέτοντας και λίγο αλάτι για 10-12 λεπτά ή έως ότου απορροφήσει τα υγρά. Ψιλοκόβουμε το αβοκάντο, την ντομάτα και το σπανάκι. Αναμειγνύουμε τα υλικά σε ένα μπωλ. Εν τω μεταξύ σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε το λάδι, το σκόρδο, το χυμό από λαϊμ, το κόλιανδρο, το αλάτι και την καυτερή πιπεριά. Βάζουμε στο μπωλ τυρί φέτα σε μικρά κομμάτια και περιχύνουμε με τη σως.

 

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES