Οι Ελληνίδες είναι θεές είναι το νέο βιβλίο της Κατερίνας Τσεμπερλίδου, που διηγείται μια ερωτική ιστορία του σήμερα που αναδεικνύει τις ομοιότητες ανάμεσα στις θεές της Μυθολογίας και τις σημερινές Ελληνίδες.

Ο Γκρεγκ, ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος, έρχεται στην Ελλάδα για τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ αφιερωμένου στις Ελληνίδες. Η Αθηνά, νεαρή δικηγόρος που έχει γράψει μια εργασία με τίτλο Οι Ελληνίδες είναι Θεές, αναλαμβάνει να τον φέρει σε επαφή με γυναίκες, που θα μιλήσουν στον φακό του. Η Αθηνά είναι όμορφη, δυναμική, σύγχρονη «θεά», που όμως, κρύβει ένα μυστικό. Όσο πιο πολύ τη γνωρίζει ο Γκρεγκ, τόσο τη θαυμάζει και αρχίζει να την ερωτεύεται. Όμως, πίσω στη Νέα Υόρκη, υπάρχει μια αρραβωνιαστικιά που τον περιμένει.

Μέσα από την εργασία της Αθηνάς, ανακαλύπτουμε πως οι Ελληνίδες εξακολουθούν να έχουν ακόμα και σήμερα, χαρα- κτηριστικά όμοια με τις έξι θεές του Ολύμπου.

Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου είχε το προνόμιο να εργαστεί επαγγελματικά στη διαφήμιση και, μέσα από τη δουλειά της, να γνωρίσει σε βάθος τη νοοτροπία και την ψυχοσύνθεση των Ελληνίδων. Στην πορεία της αυτή, σκέφτηκε να τους αφιε- ρώσει ένα βιβλίο της…

Διαβάζοντας η συγγραφέας, πολλά χρόνια πριν, ένα βιβλίο αφιερωμένο στις Γαλλίδες, που εκθείαζε τα σημαντικότερα προσόντα τους, την κομψότητα και το στυλ, σκέφτηκε: Τι θα μπορούσαμε να πούμε για τις Ελληνίδες; Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που τις ξεχωρίζει; Το πρώτο που της ήρθε στο μυαλό ήταν: Οι Ελληνίδες είναι θεές!

Περισσότερες Λεπτομέρειες για το βιβλίο

• Ένα μοναδικό βιβλίο που συνδυάζει τη μυθιστορηματική πλοκή με την παρουσίαση της σύγχρονης πραγματικότητας για την Ελληνίδα.

• Ένα έργο που αναδεικνύει τα κοινά χαρακτηριστικά που εμφανίζουν οι Ελληνίδες από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας.

Ένα βιβλίο φόρος τιμής στις Ελληνίδες του σήμερα που είναι θεές με τον δικό τους τρόπο!

Στο βιβλίο αυτό, η Κατερίνα Τσεμπερλίδου καταθέτει την ανάγκη της να τιμήσει της Ελληνίδες του σήμερα. Να τις ενθαρρύνει, να τις δοξάσει και να τους ανεβάσει το ηθικό. Να τις βοηθήσει να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους, περήφανες και με αυτοπεποίθηση. Να εκτιμούν την αξία τους και να πραγματοποιούν τα όνειρά τους, αναγνωρίζοντας τα προτερήματα και τις αδυναμίες τους, που τις κάνει αυτές που είναι: θεές χωρίς να είναι οι τέλειες γυναίκες!

Οι σημερινές Ελληνίδες είναι θεές, όπως:

• η Αθηνά… το μυαλωμένο φιλόδοξο κορίτσι.
Ποια είναι τα διλήμματα της εργαζόμενης Ελληνίδας και μπορεί να φερθεί έξυπνα όπως η θεά Αθηνά;

• η Αφροδίτη… η γόησσα, που μαγεύει τα αρσενικά.
Ποια είναι τα δεν της σύγχρονης Ελληνίδας-Αφροδίτης και ποιες είναι οι Ελληνίδες που έζησαν με το πάθος της Αφροδίτης;

• η Δήμητρα… η μάνα που τα δίνει όλα.
Ποιες είναι οι 22 φράσεις απόλυτης παραδοχής και τι γίνεται με τα περίφημα τάπερ;

• η Εστία… η βασίλισσα του ανοιχτού μοσχομυριστού σπιτιού.
Ποια είναι, τελικά, η συνταγή της προγιαγιάς με τα μυστικά συστατικά και πόσες αφορμές υπάρχουν για ένα πλούσιο τραπέζι;

• η Άρτεμις… η ανεξάρτητη ακτιβίστρια με την κοινωνική προσφορά.
Γιατί οι Ελληνίδες θεές πάνε παντού μαζί με τις κολλητές τους και ποιος είναι ο ρόλος της νονάς και της κουμπάρας;

• η Ήρα… η καψουρεμένη σύζυγος του κυρίου συζύγου της.
Ποιοι είναι οι 20 ρόλοι της παντρεμένης Ελληνίδας και πόσο καπάτσα είναι;

Τελικά, τι κάνει ευτυχισμένες τις σύγχρονες Ελληνίδες-θεές;

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει παράρτημα με τις εξής ενότητες:
• Πώς να είσαι αυθεντική Ελληνίδα θεά (με συμβουλές και προτάσεις)
• Για θεϊκές γεύσεις (με τα προϊόντα που χαρακτηρίζουν την ελληνική διατροφή)
• Η οικοδέσποινα θεά (με προτάσεις για κάθε περίσταση)
• Οι συνταγές της θεάς (με τις πιο κλασικές-παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής κουζίνας)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Συγγραφέας, happiness blogger, inspirational speaker. Δημιουργός του website www.tsemperlidou.gr με θέμα την ευτυχία και τη θετική στάση ζωής. Ομιλήτρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με θέματα την ευτυχία, την ηγεσία, την επικοινωνία. Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου σπούδαζε νομικά, αλλά από μια σύμπτωση βρέθηκε στον χώρο της διαφήμισης. Εργάστηκε σε μία από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες της Ελλάδας ως κειμενογράφος, διευθύντρια δημιουργικού και πρό‐εδρος. Έχει δημιουργήσει πάνω από 500 διαφημιστικές καμπάνιες για τις πιο γνωστές μάρκες, υπηρεσίες ή εταιρείες, πολυεθνικές και ελληνικές, καθώς και για κοινωνικούς σκοπούς. Τα σλόγκαν της έχουν γράψει ιστορία και έχει βραβευτεί για τις ιδέες της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με την ηγεσία της, το δημιουργικό τμήμα της εταιρείας κέρδισε 324 βραβεία. Έχει συγγράψει 11 βιβλία, οι περισσότεροι τίτλοι των οποίων έχουν υιοθετηθεί ως φράσεις της καθομιλουμένης. Το πρώτο της best seller, η συλλογή διηγημάτων «Όχι πια sex, μόνο φίλοι» προκάλεσε αίσθηση, ταράζοντας τα νερά στους λογοτεχνικούς κύκλους.

Κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη στην τιμή των 14,90 € 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES