Η τέχνη με θέμα την θρησκεία με τον πιο μοντέρνο τρόπο

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 12-04-2017

Ψάχνοντας για έργα διάσημων ζωγράφων με θέμα την Ανάσταση του Ιησού Χριστού, ανακάλυψα τον Κινέζο καλιτέχνη He Qi και τον μοναδικά ιδιαίτερα τρόπο που ζωγραφίζει τα θρησκευτικά θέματα. 

Ο πίνακας Easter Morning απεικονίζει τον άγγελο που ανακοινώνει ότι ο Χριστός έχει αναστηθεί. Οι γυναίκες δεν έχουν ξυπνήσει ακόμα, και φαίνεται ότι αγνοούν το γεγονός. Εξακολουθούν να θρηνούν, όταν ο άγγελος τους λέει ότι ο χρόνος για θλίψη έχει τελειώσει. Επίσης ο άγγελος του He Qi κρατάει ένα φωτεινό κρίνο, σύμβολο της αγνότητας και της ειρήνης.

Ο Δρ. He Qi ζεί στην Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Έχει σπουδάσει στο Nanjing Normal University, και στο  Ινστιτούτο Καλών ΤεχνώνNanjing στην Κίνα καθώς και στο Ινστιτούτο Τέχνης στο Αμβούργο της Γερμανίας. Ήταν ο πρώτος Κινέζος διδάκτωρ Ph.D. στη θρησκευτική τέχνη μετά την Πολιτιστική Επανάσταση του 1992. Κατέχει τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα του Καθολικού Πανεπιστημίου της Μελβούρνης στην Αυστραλία (Μάιος 2011). Έχει λάβει το βραβείο του 20ου αιώνα σε αναγνώριση των εξαιρετικών επιτευγμάτων του στον τομέα της Εκκλησιαστικής Τέχνης απο το πανεπιστήμιο IBC στο Κέιμπριτζ του Ηνωμένου Βασιλείου. Έργα τέχνης του υπάρχουν σε μουσεία, γκαλερί, πανεπιστήμια και εκκλησίες, σε όλο τον κόσμο.

 Image Credits: www.heqiart.com

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES