Βρέθηκε 8χρονο κορίτσι που ζούσε με μαϊμούδες στη ζούγκλα

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 06-04-2017

Οι αρχές στην πολιτεία του Ούταρ Πράντες στην Ινδία βρήκαν ένα μικρό κορίτσι, το οποίο σύμφωνα με τους Times of India, δεν μπορεί να μιλήσει, αλλά φαίνεται πως δεν γνωρίζει ούτε τις στοιχειώδεις ανθρώπινες συμπεριφορές. Ο επιθεωρητής Suresh Yadav εντόπισε το 8χρονο κορίτσι κατά τη διάρκεια μιας περιπολίας στο καταφύγιο άγριας ζωής «Katarniaghat», κοντά στην πόλη Motipur.

Το κορίτσι βρισκόταν μαζί με μία ομάδα μαϊμούδων. Όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος, όταν προσπάθησε να σώσει το κορίτσι, που φαινόταν να νιώθει άνετα με τις μαϊμούδες, τα ζώα άρχισαν να βγάζουν κραυγές, ενώ το ίδιο έκανε και η 8χρονη. Μετά από μεγάλη προσπάθεια, οι αστυνομικοί κατάφεραν να σώσουν την κοπέλα και να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο της περιφέρειας.

Το κορίτσι δεν μπορεί να μιλήσει και δεν φαίνεται να καταλαβαίνει κάποια γλώσσα, ενώ δείχνει να φοβάται τους ανθρώπους. Οι θεράποντες ιατροί υποστηρίζουν ότι γίνεται συχνά βίαιη. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των Times of India, η 8χρονη εχει σημειώσει βελτίωση μετά τη θεραπεία στην οποία έχει υποβληθεί, αλλά αυτή είναι εξαιρετικά αργή. Τρώει ακόμη και μόνο με τα χέρια, και ενώ οι γιατροί της έχουν δείξει πως να στηρίζεται στα πόδια της για να περπατά, αυτή συνεχίζει, μερικές φορές, να χρησιμοποιεί χέρια και πόδια μαζί, ακριβώς όπως κάνουν οι μαϊμούδες.

Τοπικά και διεθνή ΜΜΕ την αποκαλούν θηλυκό Μόγλη λόγω των ομοιοτήτων που παρουσιάζει με την γνωστή ιστορία από το «Βιβλίοτης Ζούγκλας» του Βρετανού διηγηματογράφου Ράντγιαρντ Κίπλινγκ. Σύμφωνα με το Scroll.in, ο επικεφαλής ιατρός του νοσοκομείο Chief Medical Officer DK Singh δήλωσε σχετικά: «Το κορίτσι βρέθηκε πριν από δύο μήνες, τρώει και περπατάει όπως τα ζώα, και τρέχει μακριά μόλις αντικρίζει ανθρώπους. Έχει σημάδια στο δέρμα της και φαίνεται ότι ζούσε με τα ζώα για μεγάλο διάστημα. Πλέον είναι καλύτερα και υγιής, δείχνει βελτίωση».

Μέχρι στιγμής και παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών, κανείς δεν γνωρίζει ούτε την ταυτότητά της, ούτε πως βρέθηκε ανάμεσα στο καταφύγιο άγριας ζωής. 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES