5 μύθοι σχετικά με τις νέες μαμάδες

Ψυχολογία

4moms team , 30-03-2017

Μόλις μάθατε ότι είστε έγκυος και δεν πέρασε λίγος καιρός, αρχίσατε να ακούτε θεωρίες και ένα σωρό συμβουλές σχετικά με την πρώτη περίοδο τη μητρότητας. Μεταξύ πολλών και χρήσιμων όμως θα ακούσετε και μερικά πράγματα που προφανώς δεν έχουν ισχύ και καλό είναι να ξέρετε πια είναι για να μην σας επηρεάσουν.
Έρωτας με την πρώτη ματιά

Προφανώς και η μαμά είναι συναισθητικά συνδεδεμένη με το μωρό της και θα χαρεί και θα νιώσει καλά όταν το πάρει για πρώτη φορά στην αγκαλιά της. Αλλά μέχρι να τα συνειδητοποιήσει όλα αυτά μπορεί να χρειαστούν μέρες ή και ολόκληρες εβδομάδες.

H επιλόχεια κατάθλιψη θα επηρεάσει το μωρό

Το φαινόμενο της επιλόχειας κατάθλιψης είναι αρκετά συχνό και παρά τα όσα μπορεί να ακούτε, δεν επηρεάζει την ψυχολογία του μωρού σας. Σύμφωνα με έρευνα το αντίκτυπο της κατάθλιψης πριν και μετά τη γέννα είναι πολύ μικρό στην ψυχολογία του μωρού. Αυτό που σίγουρα θα το επηρεάσει είναι αν βρίσκεστε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση κατά τη διάρκεια της προσχολικής του ηλικίας. 

Αν θηλάσεις, θα χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης

Η αλήθεια είναι ότι ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και άλλες γυναίκες δυσκολεύονται αρκετά να επανέλθουν, ενώ άλλες καθόλου. Έχει να κάνει και με τα κιλά που έχετε πάρει στην εγκυμοσύνη φυσικά. Αλλά ο θηλασμός δεν έχει καμία σχέση με την απώλεια κιλών. Η διατροφή και η άσκηση είναι αυτά που θα σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στα κιλά σας. 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES