Το Μαγικότσιρκο, μια παιδική παράσταση-παιχνίδι για το σύγχρονο τσίρκο, τη μουσική και χορό!

Ωρα Για Θεατρο

4moms team , 08-03-2017

Tην Κυριακή 19 Μαρτίου τo The Hub Events και το Bobos Arts Events παρουσιάζουν Το Μαγικότσιρκο, μια παράσταση-παιχνίδι για όλη την οικογένεια η οποία συνδέει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο το σύγχρονο τσίρκο, τη μουσική και το χορό.

Η εκδήλωση ξεκινά με μία πρωτότυπη ζογκλερική παράσταση, στην οποία το παραδοσιακό συναντά το σύγχρονο και η μαγεία του τσίρκου αποκαλύπτεται. Στεφάνια αιωρούνται, μπαστούνια μαγνητίζονται, κρίκοι γίνονται μπουρμπουλήθρες ενώ κρυστάλλινες μπάλες μεταμορφώνονται άλλοτε σε σκουλήκια ή πεταλούδες και άλλοτε σε διαμάντια. Οι μπάλες χορεύουν στο σώμα, ισορροπούν στα πιο απίθανα σημεία και αιωρούνται στον αέρα. Φωτεινά αντικείμενα έρχονται να κλείσουν το μαγικό αυτό ταξίδι με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει το μουσικοχορευτικό παιχνίδι «Η Ορχήστρα και το Τσίρκο μπήκαν στο Χορό!», κατά τη διάρκεια του οποίου παιδιά και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα κόλπα του ζογκλέρ από πρώτο χέρι ενώ ταυτόχρονα, υπό την καθοδήγηση μουσικοπαιδαγωγού, θα έρθουν σε επαφή με τη μουσική και το χορό.

Αρχικά τα παιδιά μαθαίνουν να κατασκευάζουν τη δική τους πολύχρωμη ζογκλερική μπάλα, παίζουν με στεφάνια, κορίνες, μαντίλια και άλλα αντικείμενα και γνωρίζουν έτσι τα βασικά μοτίβα της ζογκλερικής τέχνης. Στη συνέχεια μαθαίνουν να παίζουν μουσική με ένα ιδιαίτερο μουσικό όργανο, τους ηχητικούς σωλήνες καθώς και με ήχους του σώματός τους. Τέλος, ανακαλύπτουν το σώμα τους μέσα από το δημιουργικό χορό και προτείνουν χορογραφίες που συνδιαμορφώνονται από τα ίδια και τους εμψυχωτές.

Με τον πιο ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο, τα παιδιά έρχονται σε άμεση επαφή με τη μουσική, τα ζογκλερικά και το χορό, ενώ μέσω αυτών εξοικειώνονται με τις έννοιες της επιδεξιότητας, του ρυθμού και της κίνησης.

Σύλληψη-Συντονισμός: Ομάδα ΚΟΚΟΙΚΑ (Γιώργος Σεραφειμίδης, Βασιλική Ζαφειροπούλου)

Για παιδιά από 4 έως 12 ετών και τους γονείς- συνοδούς τους.

Το Bobos Arts Events είναι μια σειρά ξεχωριστών πολιτιστικών εκδηλώσεων για παιδιά, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Bobos Arts Festival.

Εστιάζοντας κάθε φορά σε ένα συγκεκριμένο είδος τέχνης, μια καλλιτεχνική περίοδο ή κίνημα, σκοπός της σειράς είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τις τέχνες και να τα βοηθήσει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο να μάθουν για αυτές αλλά και μέσα από αυτές.  Σε συνεργασία με έμπειρους παιδαγωγούς, καλλιτέχνες και ανθρώπους όλων των ειδικοτήτων, με αγάπη για το παιδί και την τέχνη, φαντασία και όρεξη για πρωτότυπο δημιουργικό παιχνίδι, το Bobos Arts Events στοχεύει στη δημιουργία μιας σειράς ιδιαίτερων πολιτιστικών δράσεων οι οποίες θα βοηθήσουν τα παιδιά να αγαπήσουν και να απολαύσουν την τέχνη με όλα τα οφέλη της.

Πληροφορίες:

Κυριακή 19 Μαρτίου, 12.00 (διάρκεια 1,5 ώρα)

The Hub Events, Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα

Τηλέφωνα: 210 3411009, 698 6008523

Εισιτήριο: 10€

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/the-hub-events/to-magikotsirko/

Facebook: www.facebook.com/events/716234215218186/

www.bobosartsfestival.com/

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES