3 λόγοι που δεν ξεκουράζεστε στον ύπνο σας

Υγεία

4moms team , 07-03-2017

Ο ύπνος είναι ένα από τα πιο απολαυστικά αλλά κι ευεργετικά για την υγεία σας πράγματα που κάνετε καθημερινά. Κι ενώ θεωρητικά θα πρέπει να σας ξεκουράσει, εσείς ξυπνάτε κι ακόμα και μετά από 8 ώρες ύπνου νιώθετε πιασμένες. Έχετε αναρωτηθεί, λοιπόν, μήπως φταίει η στάση του σώματός σας την ώρα που κοιμάστε; Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε εκείνη την ώρα αλλά είναι πολύ πιθανό ο τρόπος που κοιμάστε να μην είναι ότι καλύτερο για το σώμα σας.

  1. Αν ξυπνάτε και νιώθετε βαρύ τον αυχένα σας τότε μάλλον κοιμάστε με λάθος μαξιλάρι ή με πάρα πολλά. Ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε με την εύρεση ενός ανατομικού μαξιλαριού που θα κρατάει τον αυχένα σας στη σωστή θέση. Ακόμα κι αν εσείς θεωρείτε ότι δεν ξεκουράζεστε, αυτό θα κάνει σωστά τη δουλειά του.
  2. Αν το πρωί που σηκώνεστε έχετε πόνο στη μέση, τότε είναι πολύ πιθανά να κοιμάστε μπρούμυτα. Προφανώς, πρόκειται για μία στάση που νιώθετε ότι σας ξεκουράζει, ωστόσο η μέσα σας καταπονείται και το πρωί έχετε την ανάλογη ενόχληση. Τι θα λέγατε να δοκιμάζατε ανάσκελα;
  3. Ο πόνος στην πλάτη και τους ώμους υποδηλώνει ότι κοιμάστε για πάρα πολύ ώρα γυρισμένες στο ένα πλάι. Λογικά, μένοντας ακίνητες για πολύ ώρα, οι μυς πιάνονται και το πρωί νιώθετε τους ώμους και την πλάτη σας να πονάνε.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES