5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν πίνετε πολύ νερό

Ομορφιά

4moms team , 02-03-2017

Το νερό είναι απαραίτητο για καλή υγεία αλλά και ομορφιά. Πιθανότατα έχετε ακούσει τις θεωρίες, τους λόγους και τα οφέλη του να πίνετε αρκετό μέσα στη μέρα. Συχνά, όμως οι ανάγκες του οργανισμού σας από νερό δεν καλύπτονται και υπάρχουν σημάδια που το μαρτυρούν κι εσείς μάλλον αγνοείτε. Ποια είναι αυτά;

  1. Η ξηρότητα στην επιδερμίδα του προσώπου είναι ένδειξη αφυδάτωσης. Ειδικά αν τηρείτε κανονικά τη ρουτίνα περιποίησης, την ενυδατώνετε όπως πρέπει κι εκείνη συνεχίσει να είναι ξηρή, τότε προφανώς πρέπει να αυξήσετε την ποσότητα νερού που καταναλώνετε καθημερινά.  
  2. Όταν αισθάνεστε τα μάτια σας στεγνά και κόκκινα καλό είναι να αρχίσετε να πίνετε περισσότερο νερό. Αν συνεχίσετε να έχετε αυτή την αίσθηση, τότε πρέπει να επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρο.
  3. Ο πονοκέφαλος πολλές φορές μπορεί να προκαλείται από αφυδάτωση. Γι’ αυτό υπάρχει πιθανότητα ένα ποτήρι νερό να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα όταν σας πονάει το κεφάλι.
  4. Η ξηροστομία είναι ακόμα ένα δείγμα ότι ο οργανισμός σας έχει ανάγκη από νερό. Θέλει, όμως, προσοχή γιατί αν ενώ έχετε αυξήσει την ποσότητα του νερό, η αίσθηση ξηρότητας συνεχίζεται, τότε πρέπει να ζητήσετε τη γνώμη του γιατρού σας.
  5. Η πρόωρη γήρανση είναι μία ακόμα επίπτωση, αν δεν καταναλώνετε αρκετό νερό. Είναι γνωστό ότι μία καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα παραμένει σφριγηλή και λαμπερή για περισσότερο και προφανώς οι κρέμες μόνο δεν αρκούν.
4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES