«το_μαρ(τ)άκι_μου» by MaLiYa

Ψωνιζουμε

4moms team , 01-03-2017

Ο «μάρτης», το ασπροκόκκινο βραχιόλι που είθισται να στολίζει τον καρπό μας τον ομώνυμο μήνα είναι ένα παμπάλαιο έθιμο εξαπλωμένο σε όλα τα Βαλκάνια, που πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα και στα Ελευσίνια Μυστήρια.

Κατά την πιο γνωστή παράδοση φοράμε τον «μάρτη» για να μην μας κάψει ο πρώτος ήλιος της άνοιξης. Η λιγότερο γνωστή θέλει αυτόν που φορά το βραχιόλι να προστατεύεται από ασθένειες. Βάση μια τρίτης   ο «μάρτης» χρησιμεύει στο να «μην μας πιάνει το μάτι». Το λευκό και το κόκκινο έχουν κι αυτά τη σημασία τους, αφού οι λαϊκές δοξασίες λένε πως είναι τα χρώματα που αποτρέπουν το κακό.

Το αγαπημένο μας brand MaLiYa δεν χάνει ευκαιρία να μετατρέψει τα κλασσικά έθιμα σε «it» fashion items! Για τον μήνα που έρχεται, συνδυάζει όλες τις παραπάνω traditional ιδέες σε μοναδικά βραχιόλια-statement, με χιούμορ, φρέσκια ματιά και girly άποψη! Η σχεδιάστρια Maliya, για άλλη μια χρονιά, προτείνει τη δικιά της εκδοχή του «μάρτη» που είναι classy and classic αλλά as usual, with a twist.  

Φέτος «το_μα(ρ)τάκι_μου» θέλω να με προστατεύει και από τον ήλιο και από το μάτι και από τις ασθένειες και από οτιδήποτε κακό μπορεί να βρεθεί στο διάβα μου, γιαυτό θέλω να είναι MaLiYa!!!

www.facebook.com/MaLiYaAccessoriesDesigner

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES