Όλα όσα θέλουν να γνωρίζουν οι γονείς για το παιχνίδι Pokemon Go

Τεχνολογια

Αυτό το καλοκαίρι η λέξη που ακούσαμε όλοι υπερβολικά πολλές φορές ήταν η Pokémon Go. Ειδικά όσοι έχουν παιδιά στην εφηβία βρέθηκαν πολλές φορές στις διακοπές τους σε αναζήτηση των παιδιών τους τα οποία ήταν κολλημένα στα τηλέφωνά τους, κυνηγώντας ξέφρενα Pokémon. Εάν το παιδί σας εξέφρασε ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο παιχνίδι υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές.

Ξέρεις ανα πάσα στιγμή που είναι (εντοπίζεται από το GPS)

Επειδή το παιχνίδι είναι συνδεδεμένο με το Google Maps, για να μπορείς να εντοπίζεις τα Pokémon σε πραγματικό χρόνο και σε πραγματικό μέρη, η τοποθεσία του τηλεφώνου του παιδιού σας είναι ενεργοποιημένη (κάτι που τα περισσότερα κλείνουν για να μη ξέρουν οι γονείς που είναι).

Είναι διασκεδαστικό
Όσο και αν το κατακρίνουν, το Pokémon Go είναι εξαιρετικά διασκεδαστικό. Αν μπείτε σε δράση μαζί με το παιδί σας , θα αισθανθείτε νοσταλγία αναπολώντας τα δικά σας παιδικά χρόνια.

Ειναι δωρεάν

Το παιδί βγαίνει έξω για να παίξει
Για να βρεθούν τα πλασματάκια και όλα τα συναφή στοιχεία του παιχνιδιού, πρέπει ο παίκτης να περπατήσει σε διαφορετικές περιοχές. Όλα τα παιδιά που έχουν συνηθήσει τον καναπέ τους για να παίξουν βιντεοπαιχνίδια αναγκάζονται να σηκωθούν και να προχωρήσουν! Βιντεοπαιχνίδι και γυμναστική!

Aποσπάται η προσοχή όταν είναι με τα πόδια ή οδήγούν ποδήλατο

Εάν το παιδί είναι έξω με το ποδήλατο ή περπατάει και προσπαθεί να πιάσει Pokémon, λόγω της φύσης του παιχνιδιού του, τα μάτια είναι κολλημένα στην οθόνη. Και φυσικά αποσπάται εντελώς η προσοχή του απο το τι συμβαίνει γύρω του. Είδαμε διάφορα βίντεο με ευτράπελα φέτος το καλοκαίρι με παίχτες του pokemon go. Υπενθυμίστε στο παιδί ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχει πάντα επίγνωση του περιβάλλοντός και ότι πρέπει να σταματάει πριν κοιτάξει προς τα κάτω στην οθόνη του τηλεφώνου.

Κάνουν καινούργιους φίλους

Αν θα κάνετε βόλτα σε κάποιο πάρκο θα δείτε μαζεμένα παιδιά με τα μάτια στις οθόνες τους. Όλοι οι γονείς γκρινιάζουμε για την εμμονή τους με την τεχνολογία αλλά και εμείς αν είμασταν σε αυτή την ηλικία τώρα θα κάναμε ακριβώς τα ίδια πράγματα. Αυτός είναι ο νέος τρόπος για τα παιδιά να κάνουν νέους φίλους που προφανώς έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα.

Μπορούμε να παίξουμε μαζί τους

Προπόνηση Pokemon go λοιπόν. Για όσες και όσους έχουν παρατήσει την γυμναστική είναι μια καλή αφορμή να βγούν να περπατήσουν και να πιάσουν πλασματάκια μαζί με τα παιδιά. Όσοι το έχουν κάνει το έχουν απολαύσει πραγματικά.

Και να το κάνουμε εκπαιδευτικό!

Στο παιχνίδι, οι παίκτες μπορούν να πάνε στα «Pokéstops” για να μαζέψουν στοιχεία. Οι περισσότερες από αυτές τις “στάσεις” είναι δημόσια κτήρια, αξιοθέατα, εκκλησίες, βιβλιοθήκες, και διάφορα δημόσια κτίρια της πόλης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις στάσεις ως μια ευκαιρία για να διδάξετε στο παιδί για την πόλη. Επίσης το παιχνίδι μπορεί να γίνει ένα καταπληκτικό μάθημα για την χαρτογράφηση και τη γεωγραφία!

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES